Menu Quartier Latin

MENU RESTAURANT QUARTIER LATIN    

 

Entrée

Salade Quartier Latin € 9,-

Salade van avocado, appel en gerookte eend met sesamzaad olie dressing

- Salad of avocado, apple and smoked duck with sesame seed oil dressing

Carpaccio de thon € 12,-        

Tonijn carpaccio met kwartelei en huisgemaakte basilicumpesto

- Tuna carpaccio with quail egg and homemade basil pesto

Faux-filet pastrami salade € 11, 

Rib eye pastrami salade met knoflook-zongedroogde tomaten

  - Rib eye pastrami salad with garlic sun-dried tomatoes  

 Pâté gibier    € 7,50
    

Huisgemaakte wildpaté met gekarameliseerde tutti frutti

- Homemade pate with caramelized tutti frutti

Quiche-jambon     € 8,-

Quiche van ardennenham

- Quiche Ardennes ham

Portebello Farci   € 9,50

Portebello gevuld met Noorse garnalen en gorgonzola-dille

  - Portobello stuffed with Norwegian prawns and gorgonzola - dill

Escargots     € 7,50
     

1⁄2 dozijn wijngaardslakken met ansjovis-knoflookboter 

- 1/2 dozen snails with anchovy-garlic butter

Soupe de jour     € 6,-    

Soep van de dag - Soup of the day

  

Hoofdgerechten

 Les Viandes

 

Tournedos ‘ QL’   € 24,-

Ossenhaasfilet met een stukje artisjokhart en roquefortsaus

- Beef tenderloin filet with a piece of artichoke heart and roquefort sauce

 

Entrecôte Angus   € 22,50     

Angus rib eye met madeira-pepersaus 

- Angus rib eye with Madeira-pepper sauce

 

Gigot d'agneau    € 19,-

Gegrilde lamsbout met grove groene mosterdsaus

- Grilled lamb ( leg of lamb ) with green mustard sauce

 

Suprême de canard     € 18,50      

Eendenborstfilet met portsaus waarin honing en tijm 

- Duck breast fillet with honey and thyme - port sauce

 

Médaillons de sanglier      € 19,50

Wildzwijnmedaillons met een saus van kastanje champignons

- Wild boar medallions with a sauce of chestnut mushrooms

 

Viande sauvage de la journée

Wild van de dag - Wild meat of the day


les Poissons 

Poisson du jour

Vis van de dag - Fish of the day

 

Brochettes de poissons € 19,50     

Vis brochette van verschillende soorten vis 

- Fish skewer of different types of fish

 

Gambas à la Provençale   € 21,-

Gebakken gamba’s afgemaakt met knoflook, peterselie en cognac

- Prawns topped with garlic, parsley and cognac

   

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met groente, friet of gratin- All our main courses are served with vegetables, fries or gratin 

 

Les Desserts

 

Mousse au chocolat noir     € 6,-

Donkere chocolademousse 

- Dark chocolate mousse

 

Mango Charlotte  € 7,- 

Mango charlotte, in amaretto gedrenkte lange vingers

- Mango charlotte, amaretto soaked ladyfingers

 

Profiterolles  € 7,50

Soesjes gevuld met vanille-ijs en een warme chocoladesaus 

- Profiteroles filled with vanilla ice cream and hot chocolate sauce

 

Crêpe Quartier Latin  € 7,50

Met vanille-ijs gevuld pannenkoekje in een warme sinaasappelsaus

 - With vanilla ice cream filled pancake in a warm orange sauce

 

Grand dessert      € 12,50

Een greep uit bovenstaande nagerechten 

- Some of the above desserts

 

Plateau de fromages   € 12,-        

Een kaasplankje - A cheese plate

 

Café Irlandais     € 7,50

Koffie met Ierse whiskey en room 

- Coffee with Irish whiskey and cream

 

Café Italien        € 7,50

Koffie met Amaretto en room 

- Coffee with Amaretto and cream

 

Dessertwijn ‘ QL ’      € 7,50

Muscat de Beaume
de Venise A.C.

- Dessert Wine